Како сакрити објаву пријатеља на Фацебооку Невсфеед

Како сакрити објаву пријатеља на Фацебооку Невсфеед

Сакривање постова на Фејсбуку

Корисници Фацебоок-а прате и воле толико страница и људи са њиховог Фацебоок налога. И све што прате појављује се на њиховом Невсфееду. Понекад оно што одређена особа или страница дели можда није нешто што желите да погледате. На пример, ако новине деле нешто што је врло насилно и не бисте желели да видите овакве постове или бисте желели да се овај одређени пост на страници вести сакрије из вашег вести, можете то ручно да урадите.



Постоје два начина да сакријете постове од особе или странице који су вам се свидели или пратили. Можете да приступите њиховој дељеној објави из феед-а или да одете на њихов профил. У сваком случају, кораци ће бити исти. Следи неколико корака које можете предузети да бисте сакрили објаву из феед-а вести.

  1. Пријавите се на свој Фацебоок налог и останите на страници са вестима.

    Коришћење елипса које се виде у десном углу поста за преглед додатних опција за тај пост, пријатеља или страницу

    Пронаћи ћете све објаве које људи деле и странице на вашој Фацебоок листи. За пост који вам се не свиђа и који желите да сакријете од феед-а вести. Кликните на елипсе као што је приказано на горњој слици. Ово ће вам показати падајући списак опција које можете изабрати.



    Изаберите једну од ових опција да бисте сакрили постове са страница или пријатеља

    Можете да сачувате везу ако вам се свиђа и желите да је делите, можете сакрити ову објаву и рећи Фацебоок-у да вам приказује мање оваквих постова, објаве са ове странице можете ставити на одлагање, што значи да ће се постови са ове странице наставити да се прикаже на вашем феед-у вести чим заврши време за одлагање. Можете и да опозовете праћење странице или особе тако да је уопште не видите на свом каналу вести, али и даље ће бити на вашој листи као пријатељ или као страница која вам се свидела. Рецимо, на пример, да сте коментарисали пост који дели ова страница. Кликом на „Укључи обавештења за овај пост“, добићете непрекидна обавештења од овог поста када други људи коментаришу, лајкују или деле пост. Иста опција се може користити за искључивање обавештења за овај пост.

  2. Кликом на „ Сакриј пошту ’ сакриће овај тренутни пост са странице или пријатеља на Фацебоок-у и приказаће вам мање постова сличних овом. Ово делује као филтер за ваш феед вести где можете рећи Фацебоок-у да не приказује садржај сличан одређеној објави. И следећи пут ће Фацебоок следити ову поставку и приказати вам мање оваквих постова.

    Сакриј пост, сакриј овај одређени пост и постове сличне овом из вашег Невсфеед-а

    Једном када кликнете на ово, дељени пост или отпремљени пост ће бити сакривени. Увек га можете опозвати ако сматрате да не треба да сакривате овај пост.



    Фацебоок вам омогућава да опозовете радњу коју сте управо предузели због скривања објаве

    Само кликните на картицу поништи да бисте поништили скривање.

  3. Одложи страницу или пријатеља. Ово је поставка за привремени период. Кликом на ову опцију нећете видети постове са ове одређене странице или особе током 30 дана. А након 30 дана, постови са ове странице почеће да се појављују на вашем каналу вести.

    Одложите постове са странице или пријатеља на 30 дана

  4. На листу често додајемо људе који нам заправо нису пријатељи, али су и даље на нашој листи. А понекад не волимо да видимо постове од њих, јер нисмо баш у врсти постова које они деле. Да не бисте видели постове таквих људи или страница, можете их опозвати. Ово се разликује од непријатељства са неким. Кад некога одспојите, у основи га избришете са листе и на крају ће знати да сте га избрисали са Фацебоок-а. Док, с друге стране, када престанете да пратите некога, он се не информише о овој промени и не можете да видите било какве постове од њега на вашем каналу вести.

    Престаните пратити страницу да бисте на овој страници или пријатељу добијали ниједан пост

    Такође можете да опозовете праћење било кога тако што ћете отићи на његове профиле. Можете да претражите њихово име на горњој траци за претрагу на Фацебоок-у.

    Укључите или искључите обавештења за пост

    Кликните на картицу ‘Праћење’ као што је приказано на доњој слици. Отвориће вам падајућу листу. Овде ћете наћи опцију да опозовете праћење свог пријатеља.

    Престаните пратити некога тако што ћете отићи на његов профил

    Кликом на „одустани праћење“ пријатеља сада ће се приказати картица за праћење попут овог.

    Вратите се ако сте се предомислили

    Увек можете поново почети да пратите пријатеља или страницу кликом на картицу Фоллов.