Како зауставити појављивање Гоогле претрага на другим уређајима

Како зауставити појављивање Гоогле претрага на другим уређајима

How Stop Google Searches Appearing Other Devices

Гоогле претраге које се појављују на другим уређајима чест су симптом дељења уређаја између пријатеља и породице. Иако у то време можда нисте били свесни тога, сваки пут када се друга особа пријави на Гоогле налог на вашем уређају или се сами пријавите на други уређај, отварате се овој дилеми.



Нешто тако мало као што је провера е-поште на заједничком рачунару може довести до тога да се на том уређају прикажу ваше Гоогле претраге. Срећом, овај проблем је лако решити. Следите доленаведене кораке и постараћете се да се ваша историја Гоогле претраге дели само са уређајима на којима то желите.



Корак 1: Уклоните претходну историју

Ако сте забринути због других људи који прегледавају ваше Гоогле претраге, први корак је уклањање претходне историје претраживања. Прво треба предузети овај корак, а након тога можете подесити превентивне методе како се дељење историје између уређаја неће поновити.

Да бисте уклонили претходну историју Гоогле претраге са свих уређаја, довољно је да избришете историју са налога које користите на једном уређају. На пример, када уклоните историју са паметног телефона, она ће се синхронизовати са облаком и у потпуности уклонити претраге са вашег налога. Следите кораке у наставку да бисте правилно уклонили историју претраживања.



  1. Отворите прегледач Гоогле Цхроме
  2. Додирните дугме менија у горњем десном углу
  3. Додирните Историја
  4. Додирните Обриши податке прегледања при дну странице
  5. Означите поља за историју прегледања, колачиће и податке о веб локацијама и кешираним сликама и датотекама
  6. Додирните падајући оквир „прошле недеље“ и изаберите „почетак времена“
  7. Додирните плаво дугме Цлеар Дата

Сада сте избрисали историју - можда ћете желети да поново следите ове кораке на било ком дељеном уређају, попут породичног рачунара или дељеног таблета.

Корак 2: Уклоните налоге са уређаја

Сада ћете избрисати претходне Гоогле претраге, али и даље ћете морати да спречите да се појаве будуће претраге. Следећи корак је први од два неопходна корака за заустављање Гоогле претраживања која се у будућности појављују на другим уређајима.



  1. Помоћу паметног телефона, посетите апликацију за подешавања
  2. Померите се надоле и додирните „налози“
  3. Додирните Гоогле

Прегледајте доступне налоге и забележите сваки рачун који вам не припада. Пређите кроз следеће кораке појединачно за сваки налог који сте забележили.

  1. Додирните налог који вам не припада
  2. На следећем екрану, додирните дугме менија у горњем десном углу
  3. Додирните „Уклони налог“
  4. Поновите за све друге налоге који нису ваш лични налог

Корак 3: Онемогућите синхронизацију

У овом тренутку на вашем уређају ће бити само ваш Гоогле налог. Будући да се корисници могу поново пријавити на своје Гоогле рачуне на овом уређају, мораћете да унесете неке измене у свој уређај како бисте били сигурни да се Гоогле претраге неће делити следећи пут.

Следите кораке у наставку да бисте онемогућили синхронизацију налога и да бисте спречили да се Гоогле икад више појави.

  1. Отворите прегледач Гоогле Цхроме
  2. Додирните дугме менија у горњем десном углу
  3. Додирните Подешавања
  4. Додирните свој Гоогле налог
  5. Додирните „Синхронизуј“
  6. Додирните да бисте дугме „Синхронизација“ окренули у положај „искључено“

Ево примера како би требало да изгледа дугме за синхронизацију када је искључено.

У овом тренутку ваш уређај више неће слати Гоогле претраге на друге уређаје и обрнуто.

2 минута читања